a minőséget
nem lehet elrendelni,


arra mindannyian meggyőződésből kell,
hogy törekedjünk!
top img

ATHMER Automata küszöb-ajtólapba marhatóak

Athmer Automata küszöb - ajtólapba marhatóak

Athmer automata küszöbök 2015

(2021. Január 22.)

Mit érdemes dióhéjban tudni az automata küszöbökről ?

Egy nagyon hasznos szerkezet, mely számos kellemetlen problémára nyújt megoldást úgy, hogy közben szinte észrevétlen marad. Az automata küszöb az ajtó aljára szerelt légzáró szigetelő eszköz, mely az ajtó lapjából az ajtó becsukásakor lefelé kinyúlik és az ajtó alatti rést tökéletesen lezárja. Így az eddig átlagos ajtóból egy magasabb komfortot biztosító ajtó válik, az eredmény kiváló hangzárás, hőszigetelés, megszűnik a huzat, nem megy át fény, a szagok, kizárhatók a rovarok és a por. A hőszigetelés révén a fűtésszámlán is spórolhatnak. Mindez láthatatlanul történik, és a szobák közti átjárás akadálymentes marad.  Csak az ajtó csukott állapotában zár az automata küszöb, az ajtó nyitásakor a szigetelés felemelkedik és visszacsúszik az ajtólapba, így az teljesen láthatatlan marad. Ajánlható bejárati ajtóra, de belső szobák ajtaján is igen hasznos és egyre elterjedtebb.

Alapvetően két típusa van:

 

A rejtett típusoknál az ajtó alsó élében, előre vagy akár utólag kimart nútba szerelik, az utólag szerelhető változat az ajtó lapjára illeszthető, ez akár otthon, néhány perc alatt is felszerelhető, az eredmény pedig megközelíti a süllyesztett küszöb hatékonyságát.

 

 A termékek mindegyike minimum 200.000 nyitásra van tesztelve és nagy részük független szakértők által hitelesített tanúsítvánnyal rendelkezik  Az automata küszöb kapható normál nyíló ajtókhoz, többszárnyú, toló- és üvegajtókhoz, akár egyenetlen talajra is, sőt olyan is van, amely zárja ugyan a rést, de a levegő cseréjét, a szellőzést lehetővé teszi: fürdőszobába vagy WC-be, illetve passzív házakba kiváló megoldás