a minőséget
nem lehet elrendelni,


arra mindannyian meggyőződésből kell,
hogy törekedjünk!
top img

KIPP Kezelőelemek gépépítő szabványelemek

Rugós nyomódarabok arretáló rögzítőcsap

Nemesacél rögzítőcsapok távműködtetéssel

(2020. Június 08.) A rögzítőcsapokat ott használhatók, ahol meg kell akadályozni a rögzítési helyzetnek a keresztirányú erők általi megváltozását. Példa erre a hossz- és magassági rögzítés, valamint a pozíció rögzítése a gép-, bútor- és speciális járműgyártásban.

A távműködtetésű rögzítőcsapok akkor használhatók, ha a hozzáférhetetlen beépítési helyek megnehezítik a kezelést, vagy ha az ergonómiai és biztonsági szempontok miatt távoli működtetés szükséges.

A csatlakozás a rögzítőcsap és a kezelő oldal között bowdenhuzallal történik. A rögzítőcsap és a működtető elem kombinációja egy komplett rendszert alkot, amely számos alkalmazásra felhasználható.
A mellékelt csavaros szorító (Ø5 x 7 mm) a működtető elem alternatívájaként szolgál a működtető elemnek a rendszerbe történő integrálására.

Különböző hosszúságú bowdenhuzalok kaphatók.
Annak érdekében, hogy tökéletes illesztési pontosságot lehessen biztosítani az adott alkalmazáshoz, a bowdenhuzalt a szerelés során ennek megfelelően le lehet rövidíteni.

A korrózióvédelem megfelelő anyagok és bevonatok megválasztásával érhető el. A drótkötél vagy a bowdenhuzal-hüvely szükség esetén kicserélhető.